Vanliga frågor

Vad ingår i priset?

Vid köp av matchbiljett ingår:
- Matchbiljett
- Leverans av fotbollsbiljett/fotbollsbiljetter till ert boende på plats
- Ett 24/7 jour-nummer för er när ni är på plats
- 100% Levaransgaranti

Vid köp av paketresa med biljett+hotell tillkommer även:
- Två nätters boende
- Frukost
- Lokala skatter och avgifter

Vid köp av paketresa med biljett+hotell+flyg tillkommer även:
- Flyg Tur och Retur till staden där matchen spelas

Hur får ni tag i biljetter?

Vi har ett nära samarbete med officiella biljettagenter i England, Spanien, Frankrike, Italien och Tyskland.

Hur får man biljetten/biljetterna levererade?

När du har köpt en paketresa levereras biljetterna till ditt boende på destinationen. Bokningsansvarig kan hämta ut biljetterna i receptionen på hotellet genom uppvisande av giltig ID-handling. Vid köp av enbart biljett levereras biljetterna till hotellet där ni bor (om inget annat anges) enligt samma procedur som ovan. Om så önskas kan även biljetterna skickas hem till er innan avresa, dock tillkommer då en avgift för att täcka porto-kostnad för säker leverans.

Sitter jag bredvid min kompis?

Med Balltravels kommer du alltid sitta med din kompis! Vi garanterar att ingen kommer sitta ensam.

Hur många biljetter har ni till varje match?

Vi har ett varierande antal biljetter till varje match. Om inget annat är angett på hemsidan så finns det biljetter till matcherna. Även om det sällan händer reserverar vi oss för att biljetter kan ta slut med kort varsel. På grund av detta kan vi inte garantera dina biljetter innan du har fått en bekräftelse på att biljetterna är bokade (senast inom 1-2 dagar). Självklart får kunden tillbaka alla pengar om så skulle ske.

Vad händer om matchen blir inställd?

Om matchen flyttas till annat datum erbjuds du självklart en ny biljett till detta datum istället. Vid helt inställd match får du pengarna tillbaka.

Vilka kläder kan jag ha på matchen?

Även om det normalt sett är helt säkert att gå på de matcher vi har i vårt utbud så rekommenderar vi för säkerhets skull att inte bära matchtröja eller annan supporterklädsel på arenan. Matchbiljetterna är alltid på hemmalagets sektion.

Pass

Tänk alltid på att ha med ditt pass med ett giltighetsdatum som ej har utgått.

Försäkring och avbeställningsskydd

För dig som vill ha extra trygghet erbjuder Balltravels avbeställningsskydd och/eller reseförsäkring genom ett samarbete med Gouda reseförsäkringar. I vissa fall ingår reseförsäkring i din hemförsäkring. Kolla upp detta innan för att slippa få en onödig utgift.

Vad innebär 100% leveransgaranti?

Vi vet att man som resenär ibland kan vara orolig och osäker på hur allting fungerar. Med oss slipper du strul och du behöver aldrig oroa dig för att biljetter inte ska dyka upp etc. För att du ska känna dig extra trygg har vi tagit fram en 100% LEVERANSGARANTI som ger dig rätten till att få alla pengar tillbaka vid eventuellt biljettstrul.

Vilka ligger bakom Balltravels?

Balltravels drogs igång år 2009 och alla grundare har en gemensam visionen att göra livet enklare för andra som delar passionen för fotboll och att resa.

Hur kan ni erbjuda så bra priser om man jämför med andra bolag?

En av anledningarna är att vi har minskat våra fasta kostnader i största möjliga mån. Vi har också under åren skaffat oss erfarenhet och kontakter för att kunna skräddarsy en billig fotbollsresa och vi använder inte en rad mellanhänder som tar ut onödiga avgifter. Slutligen är vi genuina fotbollsälskare och vi vill ge alla möjligheten att kolla på fotboll i världsklass till ett rimligt pris.

Vad innebär Hotell?

Hotellen Balltravels erbjuder håller hög klass. I våra fina och centrala trestjärniga hotell ingår det frukost varje morgon. Fyrstjärnigt hotell är för dig som föredrar lite lyx och en lugnare weekend. Vid jämnt antal reserverande placeras ni i dubbelrum och vid ojämnt antal tilldelas ni troligen ett trippelrum och resterande dubbelrum. Observera att priset per person blir högre om endast EN person åker eftersom resenären placeras i singelrum.

Ingår det frukost?

Ja, i alla våra hotell ingår det frukost.

När checkar man in/ut?

Incheckning går normalt sett att göra från kl 14:00 på inresedagen och därefter. På alla hotell vi samarbetar med är receptionen och incheckning öppna dygnet runt. Utcheckning sker normalt senast vid 12:00 på utresedagen.

Vad är resegarantilagen?

Balltravels har en resegaranti ställd till Kammarkollegiet som gör att du som kund får ersättning om Balltravels mot all förmodan skulle gå i konkurs efter det att du betalt din paketresa. Denna garanti är lagstadgad och alla bolag som arrangerar paketresor måste ha en resegaranti ställd till Kammarkollegiet.

Resegarantilagen avser att ekonomiskt skydda resenärer som beställt en paketresa. Definitionen på en paketresa är att två av följande tre tjänster ska ingå i resan; transport, inkvartering och turisttjänst.

Resegarantin innebär även att det företag som arrangerar och säljer paketresor måste ställa säkerhet hos Kammarkollegiet. Om researrangören av någon anledning inte kan genomföra resan, t.ex. vid en konkurs, så används denna säkerhet till att ge ersättning åt drabbade resenärer. Resenärerna ansöker om ersättning hos Resegarantinämnden. Före köp av en paketresa kan du kontrollera hos Kammarkollegiet att researrangören ställt säkerhet enligt resegarantilagen.

Vad har Balltravels för Swish-nummer?

123 627 91 94

Hur sker betalning till Balltravels?

Betalning sker genom kortbetalning, swish eller genom digitala fakturor.

Kortbetalning
Du kan betala med kort direkt på vår hemsida vid bokning. Detta är ett bra alternativ om du till exempel har en reseförsäkring som ingår när du använder ditt betalkort.

Digital faktura
Betalning kan göras genom digitala fakturor som du betalar till Balltravels Sweden plusgirokonto. För köp av endast biljett sker detta genom en faktura. Vid köp av paketresa (biljett+hotell och/eller flyg) sker betalning genom två fakturor, där den första består av en handpenning på 1000 kr per person. Resterande belopp betalas i den andra fakturan, kallad slutfakturan. Uppge alltid bokningsnumret som meddelande vid betalning.

Swish
Du kan betala till vårt swishnummer som du finner ovan.

Hur gör jag om jag vill avboka?

Kontakta oss snarast för att avboka. Vänd dig till ditt försäkringsbolag om du har tecknat avbeställningsskydd för att ta reda på giltiga anledningar att avboka. Ställda flygbiljetter eller evenemangsbiljetter återbetalas ej då vi ej har möjlighet att avboka dessa. Hotellkostnaderna betalas tillbaka i enlighet med hotellets avbokningspolicy.

Hittar du inte svar på dina fråga? Maila oss på info@balltravels.com så besvarar vi din fråga så snart vi kan.